Atlantic: de slaapspecialist sinds 1981
0

Geen producten in de winkelwagen.

Slaapspecialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie Persoonlijk advies Samenwerking met top fabrikanten

Tips om uw slaapcomfort te verbeteren


Uw slaapcomfort direct verbeteren. Het kan eenvoudig en snel met de volgende tips:

Bij een waterbed, zorg voor de juiste afvulling
De afvulling van het waterbed bepaald voor het grootste gedeelte het ligcomfort. Een waterbed is al snel te vol. Onze algemene regel is hoe minder water in het waterbed, hoe lekkerder hij ligt.
Wanneer een waterbed wat zachter afgevuld is, kan het beter de lichaamscontouren volgen en het lichaam ondersteunen. Lees hier hoe je een waterbed het best kunt afvullen.

Zorg bij een waterbed ook voor de juiste watertemperatuur
Het grote voordeel van een waterbed is dat de temperatuur naar wens ingesteld kan worden. In de winter heeft men een heerlijk verwarmd bed en in de zomer blijft het bed lekker koel. De temperatuur van het waterbed is daarom mede verantwoordelijk voor het slaapcomfort. Zorg er daarom voor dat de watertemperatuur aansluit bij het seizoen. In de winter worden de meeste waterbedden op 28 of 29 graden gezet. In de zomer wordt deze temperatuur teruggezet naar 25 of 26 graden. In de lente en herfst is 27 graden een fijne temperatuur. Maar temperatuur is natuurlijk persoonlijk. Het komt wel vaker voor dat wanneer er twee partners op een groot watermatras liggen ze verschillende wensen qua temperatuur hebben. Wanneer dit verschil groter is als 2 graden dan is het mogelijk het verwarmingssysteem te verplaatsen naar de zijde van diegene die het het koudst heeft. Het waterbed is dan aan die zijde met het verwarmingssysteem net een graad warmer en aan de andere zijde een graad koeler.

Vervang uw molton onderdeken op tijd
Een watermatras neemt geen transpiratievocht op zoals een gewoon matras wel doet. Bij een waterbed neemt de molton onderdeken deze rol op zich. De molton onderdeken moet er voor zorgen dat het transpiratievocht wat iedereen tijdens zijn of haar slaap verliest wordt geabsorbeerd. Dit transpiratievocht verdwijnt weer bij het luchten van het slaapsysteem na de slaap. Het is dus ook belangrijk dat een molton onderdeken naast een goede vochtopname dit vocht ook weer snel en makkelijk af kan voeren.

Naast de vochtregulering heeft de molton onderdeken nog een andere belangrijke taak. Dat is het isoleren van de temperatuur van het waterbed. Een molton onderdeken zorgt ervoor dat in de winter het waterbed zelf warm blijft en deze warmte niet verloren gaat naar de slaapkamer. En in de zomer houdt hij de slaapkamer warmte buiten het waterbed zodat deze zelf lekker koel blijf.

Door het liggen, draaien en transpireren is vulling uit de molton aan slijtage onderhevig. Wanneer de molton onderdeken ouder is als 5 jaar zal de werking ervan (vochtopname en isolatie) al met wel 80% zijn afgenomen. Het is daarom aan te raden om de molton onderdeken tijdig te vervangen.

Atlantic heeft momenteel een inruilactie waarbij u 40 euro retour krijgt voor uw oude molton.

Het ligcomfort is eenvoudig en snel te verbeteren door een molton beschermhoes te gebruiken. Deze molton beschermhoes gaat direct over de molton onderdeken van het waterbed. De molton bescherm hoes beschermt zoals de naam al zegt de molton onderdeken. De molton beschermhoes neemt namelijk het grootste gedeelte van het transpiratievocht op. En al het transpiratievocht wat door de molton beschermhoes wordt opgenomen komt niet in de molton onderdeken. Hierdoor blijft de molton onderdeken langer hygiënisch schoon en daardoor zal hij langer mee gaan. De molton beschermhoes is op 60 graden te wassen. Over de molton beschermhoes komt het hoeslaken.

Een molton beschermhoes bestellen via onze webshop

Gebruik Stretch hoeslakens
Tussen hoeslakens zit een enorm verschil. Het slaapcomfort is mede afhankelijk van het soort en type hoeslaken waar op geslapen wordt. Katoenen hoeslakens nemen goed vocht op, zijn sterk en slijtvast. Echter bij een waterbed is het ook wenselijk dat de hoeslakens goed stretchen. Lees hier meer over de verschillen in hoeslakens en welk type hoeslaken bij aanbevelen.

Besteed aandacht aan het juiste hoofdkussen
Het belang van een goed hoofdkussen wordt vaak onderschat. Veel rug, nek en schouderklachten zijn te wijten een versleten kussen. Of aan een hoofdkussen dat niet goed bij een slaaphouding en het lichaam is uitgezocht. Een feit is in ieder geval dat het ligcomfort wordt vergroot met een goed passend hoofdkussen.

Bij Atlantic meten wij de hoofdkussens persoonlijk aan. Aan de hand van de slaaphouding en het soort slaapsysteem worden een aantal kussens geselecteerd. Vervolgens wordt er gekeken hoe deze kussens bij het lichaam, dat wil zeggen bij het hoofd, de schouder, de nek en de (boven)rug, aansluiten. De kans dat hierbij een niet passend kussen uitgezocht wordt is heel klein. Maar om toch een zekerheid te bieden; op een aantal kussens bieden wij een omruil garantie. Lees meer over onze kussen omruil garantie.