Atlantic: de slaapspecialist sinds 1981
0

Geen producten in de winkelwagen.

Slaapspecialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie Persoonlijk advies Samenwerking met top fabrikanten

Slapen is topsport!


Slapen is topsport? Jazeker! Want tijdens de slaap rust het lichaam niet alleen maar uit. Tijdens de slaap zijn er tal van processen aan de gang. Processen die ervoor zorgen dat de dag verwerkt wordt en processen die zorgen voor genezing en herstel van het lichaam. Allerlei verwerkingendie ervoor zorgen dat we na de slaap weer fit en uitgerust op staan. Het lichaam is dus hard aan het werk tijdens de slaap.

Ook zijn we met zijn allen in de loop der jaren korter gaan slapen. 100 Jaar geleden sliepen we gemiddeld 1,5 uur langer. Daarnaast krijgen we vandaag de dag veel meer prikkels over ons heen. Social Media, het internet, reclame langs de weg, overal worden we bewust of onbewust overladen met informatie. En deze wordt vooral ‘s nachts tijdens de slaap verwerkt. Maar omdat de slaap dus gemiddeld korter is geworden en we meer aan prikkels worden blootgesteld moet ons brein dus tijdens de slaap harder aan het werk.

Nu vraag je je natuurlijk af hoeveel slaap je dan nodig zou hebben om fit en uitgerust op te kunnen staan. Dat antwoordt verschilt van persoon tot persoon. De een zal met 5 uurtjes genoeg geslapen hebben terwijl een ander wel 8 uren slaap nodig heeft. Wel geldt voor iedereen dat de kwaliteit van de slaap belangrijker is dan de hoeveelheid slaap.

En de kwaliteit van de slaap is voor een heel groot gedeelte afhankelijk van de slaapplek. Het zal voor zichzelf spreken dat de slaapkwaliteit in een goed bed beter is als een in een versleten matras. Maar nu komt voor veel mensen de grote vraag wat nu precies een goed bed is. Is dat een boxspring? of moeten het traagschuim matrassen zijn? of toch pocketveer matrassen? Het antwoord is voor iedereen verschillend. Met de matrassenscan is dit nauwkeurig te meten. Door het juiste type bed zal de slaapkwaliteit en daarmee de nachtrust verbeteren. En dat zal zeker effect hebben op het energiepeil gedurende de dag.

running man2Twijfelt je of je op dit moment wel het juiste type bed hebt? Ook dit kunnen wij met onze matrassenscan meten. Bel of kom langs voor een persoonlijk advies. Wij helpen u graag!