Atlantic: de slaapspecialist sinds 1981
0

Geen producten in de winkelwagen.

Slaapspecialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie Persoonlijk advies Samenwerking met top fabrikanten

Onderhoud matrassen


Een matras heeft onderhoud nodig. Dit onderhoud zorgt ervoor dat het matras hygiënischer blijft, langer mee gaat, en bovenal langer fijn ligt. Een matras onderhouden is niet moeilijk. Sterker nog het voornaamste onderhoud aan een matras is het meest makkelijke; ventileren. Dus laat open liggen die dekens!

Een matras kan echt niet lang genoeg geventileerd worden. Tijdens de slaap verlies iedereen vocht. Dit varieert van een halve liter tot soms wel 1,5 liter per nacht. Wanneer het matras na de slaap niet (voldoende) geventileerd wordt dan hoopt dit vocht zich alleen maar op. En dat is nadelig voor zowel de hygiëne, het ligcomfort en de levensduur van het matras. Een ventilatiepad kan helpen tegen overmatig transpireren in de nacht.

Gebruik ook een molton matrasbeschermer voor over het matras. De molton matrasbeschermer neemt al een groot gedeelte van het vocht op zodat dit niet in het matras terecht komt. Een molton matrasbeschermer kan op 60 graden gewassen worden. Was de molton matrasbeschermer wekelijks.

Indien het matras op een spiraalbodem of lattenbodem ligt, gebruik dan ook een matrasbeschermer tussen het matras en de bodem. Deze matrasbeschermer is voorzien van anti slip nopjes waardoor het matras niet zal verschuiven. Zo blijft het matras netjes op zijn plaats liggen en wordt slijtage aan de matrastijk voorkomen. Bij een schotelbodem is een matrasbeschermer niet perse nodig omdat de schotels gladder afgewerkt zijn dan de latten van een lattenbodem of het ijzer van een spiraal.

keren matras
Tot slot adviseren wij de matrassen elke maand om te keren voor een gelijkmatige slijtage van het matras. Draai hierbij niet alleen in de lengte (van het hoofd naar het voet eind) maar draai het matras ook in de breedte.