Atlantic: de slaapspecialist sinds 1981
0

Geen producten in de winkelwagen.

Slaapspecialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie Persoonlijk advies Samenwerking met top fabrikanten

Levensduur dekbedden en kussens


‘Hoe lang gaat een dekbed of kussen nu eigenlijk mee?’ Regelmatig krijgen wij in onze winkel die vraag. Natuurlijk hangt dit af van het gebruik. Bijvoorbeeld bij iemand die meer transpireert, zullen kussens en dekbedden sneller aan vervanging toe zijn.Onderstaande richtlijnen zijn gemiddelden.

  • Een dekbed is gemiddeld na 10 jaar aan vervanging toe. Zowel de tijk van het dekbed als de vulling slijten door het gebruik en worden dunner. Daarmee gaat ook de isolerende werking achteruit. Verder neemt een dekbed in de loop der jaren heel wat transpiratievocht op, waardoor er veel bacteriën achterblijven. Gun uzelf daarom uiterlijk om de 10 jaar een nieuw fris dekbed. Wij hebben verschillende soorten in ons assortiment en we adviseren u graag welke soort bij uw slaapgewoonten past.
  • Een goed hoofdkussen gaat ongeveer 3 jaar mee. Daarna verliest het zijn veerkracht en ondersteunende functie. Veel mensen liggen echter wel 5 of zelfs 7 jaar op een hoofdkussen. Een verkeerde lighouding sluipt er zo langzaam in. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is het raadzaam om een hoofdkussen op tijd te vervangen. Een goed kussen levert namelijk een grote bedrage aan een gezonde nachtrust.

Is uw kussen ouder dan 3 jaar? Wij helpen u graag met het aanmeten van een nieuw passend hoofdkussen. Dit doen we door goed te kijken naar de afstand tussen uw nek en het matras, de druk en ondersteuning die de verschillende hoofdkussens op uw hoofd, nek, schouders en (boven)rug geven. Wij hebben kussens in verschillende hoogtes en hardheden. Bovendien hebben wij leenkussens waardoor u het kussen enkele dagen thuis uit kunt proberen.