Atlantic: de slaapspecialist sinds 1981
0

Geen producten in de winkelwagen.

Slaapspecialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie Persoonlijk advies Samenwerking met top fabrikanten

Hoe lang gaat een matras mee?


De levensduur van een matras is van een aantal factoren afhankelijk. De kwaliteit van het matras en het gebruik zijn de twee factoren die de grootste rol spelen. Maar ook de mate van bescherming heeft invloed op hoe lang een matras mee gaat. Een bescherm molton zorgt er bijvoorbeeld voor dat er minder transpiratievocht het matras binnen kan wat weer gunstig is voor de levensduur.

Als een matras goed bij het lichaam aangemeten wordt moet een goed matras ongeveer 10 jaar meegaan. Echter door het gebruik slijt het matras wel. En na gemiddeld 7 jaar is een matras al veel van zijn veerkracht. Dit is een onomkeerbaar proces. Ook door het gebruik en een matrastopper komt de veerkracht van een matras niet terug.

Veel mensen slapen het matras nog verder op tot soms wel 12 jaar. Wij adviseren een matras om de 10 jaar te vervangen. Een versleten matras zorgt vaak voor een verkeerde lighouding. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan of verergeren. Denk hierbij aan hoofdpijn, rugpijn en nekpijn, pijn in schouders, gespannen spieren en gewrichtspijn, doorbloedingsstoornissen, reuma en fibromyalgie. 

Hoe merk je dat een matras aan vervanging toe is?
– last bij opstaan
– niet volledig uitgeslapen gevoel in de ochtend
– onverklaarbare rug of nekklachten die vaak de gedurende de dag weer verdwijnen
– kuilvorming
– er zitten vieze vlekken op het matras

Twijfelt u of uw matras aan vervanging toe is? Onze slaapadviseurs helpen u graag verder.
Met onze matrassenscan kunnen wij heel eenvoudig meten welk type matras het best bij uw lichaam past. Lees meer over onze matrassenscan op: www.matrassenscan.nl

Onderhoud matras