Atlantic: de slaapspecialist sinds 1981
0

Geen producten in de winkelwagen.

Slaapspecialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie Persoonlijk advies Samenwerking met top fabrikanten

Matrassenscan ook voor kinderen


Tablets, Playstations en het nieuwste kasteel van Lego, wij geven hier als ouders regelmatig veel geld aan uit. De decembermaand we vieren nu eenmaal ook graag met mooie en vaak grote cadeaus. Ze zijn immershet hele jaar erg lief geweest (toch?) Bovendien is het ook een prachtig gezicht, die blije snoetjes als ze hun cadeaus uitpakken. Desondanks vergeten veel ouders vaak iets heel belangrijks voor hun kind(eren)… De beste nachtrust!

Dat is verontrustend want goed slapen zorgt voor meer plezier overdag, een betere groei, ontwikkeling en gezondheid. Daarnaast zorgt goed slapen ook voor meer energie om te spelen en te sporten.

Het aantal uren slaap dat een kind nodig heeft neemt af naar mate hij of zij ouder wordt. Per leeftijd is hieronder af te lezen wat het gemiddeld aantal uren slaap is;

Leeftijd                   aantal uren slaap
tot 1/2 jaar                    15 – 18
1/2 – 1 jaar                    14 – 15
2 en 3 jaar                    12 – 13
4 en 5 jaar                        12
6 t/m 9 jaar                       11
10 en 11 jaar                    10
12 jaar                                9

Het aantal uren slaap is een belangrijke factor in de nachtrust van een kind. De andere belangrijke factor is het soort matras waarop een kind slaapt. Hoe beter het matras bij het lichaam van het kind past, hoe beter de nachtrust zal zijn. Denk hierbij niet alleen aan de lengte en het gewicht van het kind maar ook aan de lichaamstemperatuur, de mate van transpireren en eventuele allergieën.

Pocketveer of koudschuim matras

Voor baby’s en kleine kinderen zijn pocketveer matrassen in de regel minder geschikt. Dit komt omdat kleine kinderen nu eenmaal klein zijn en dus ook nog niet voldoende gewicht hebben om met hun lichaam een goede aansluiting van de pocketveren te ontvangen. Ze gebruiken vaak enkel de afdeklaag van een matras. Ook liggen pocketveermatrassen -met name voor baby’s- veel te koud. Een koudschuim of comfortschuim matras is een veel beter alternatief. Pas vanaf een jaar of 12 á 14 zullen de meeste kinderen een goede aansluiting van een (zacht) pocketveer matras kunnen krijgen.

Wilt u een goed advies welk matras het best bij uw kind past? Op onze matrassenscan liggen verschillende typen polyether, koudschuim, comfortschuim, pocketveer, latex en traagschuim matrassen, met prijzen vanaf €159. Binnen een half uurtje kunnen we meten welk type matras het best bij uw kind past. Weet u nog niet precies wat de matrassenscan inhoud bekijk dan meteen even ons filmpje. Een matrassenscan is vrijblijvend maar gaat wel op afspraak.

Dus voordat u een volgend duur cadeau in huis haalt vragen wij u eerst even te investeren in het slaapcomfort van uw kind.