Atlantic: de slaapspecialist sinds 1981
0

Geen producten in de winkelwagen.

Slaapspecialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie Persoonlijk advies Samenwerking met top fabrikanten

5 tips om beter te slapen met warm weer


Heerlijk toch dat warme weer? Overdag wel, maar ‘s nachts zorgt de hitte vaak voor slapeloze nachten. Daarom hebben wij 5 handige tips, zodat u ook op een warme dag heerlijk kan slapen.

1.Slaapkamer koel houden

Deze tip is heel voor de hand liggend, maar hoe zorgt u ervoor dat het niet te warm is in uw slaapkamer? Overdag kunt u het beste de gordijnen en de ramen dicht houden. Zodra het ’s avonds koeler is zet u het raam open, zodat er koele frisse lucht in uw kamer terecht komt. Is het ’s nachts nog te warm? Zet dan eens een fles bevroren water voor een ventilator. Uw kamer zal nu snel afkoelen, zonder dat u een dure airco hoeft aan te schaffen.

2.Neem een warme douche

Dit lijkt heel onnatuurlijk, maar u kunt het beste een warme douche nemen voor u gaat slapen. Bij een warme douche verwijden uw bloedvaten zich, zodat u de warmte beter kan afvoeren. Een koude douche heeft een omgekeerde werking, waardoor u de warmte minder goed kwijt kan.

3.Waterbed

Een waterbed heeft het hele jaar door de temperatuur die u heeft ingesteld. Als het waterbed koeler is dan uw lichaamstemperatuur heeft het waterbed een verkoelende werking. In de winter zet u het waterbed iets warmer, waardoor het waterbed een verwarmende werking heeft en u het niet meer koud heeft in bed. Wilt u meer weten over een waterbed? Kijk dan op waterbed.nl. Naast waterbedden verkoopt Atlantic ook gewone bedden.

4.Zomerdekbed

Zonder dekbed of laken slapen in de zomer is natuurlijk het koelste. Toch willen de meeste mensen onder een laken of dekbed liggen. Met warm weer is een dik wollen dekbed meestal geen succes. Onder een dun donzen dekbed van warmteklasse 4 zal u veel beter slapen. Bij de aanschaf van een zomerdekbed moet u op de volgende 2 dingen letten:

Warmteklasse:

De warmteklasse geeft aan hoe goed een dekbed geïsoleerd is. Een dekbed met warmteklasse 1 is het beste geïsoleerd, en dus erg geschikt voor de winter. Warmteklasse 4 heeft de kleinste isolatie waarde, en is dus geschikt voor op warme dagen.

Materiaal van het dekbed

De meeste dekbedden die tegenwoordig verkocht worden zijn van synthetische materialen. Een dekbed van een natuurlijk materiaal, zoals dons, wol of linnen, ademt beter en neemt beter vocht op.

5.Linnengoed van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals wol, katoen of linnen, nemen veel beter vocht op dan synthetische materialen. Doordat het vocht beter wordt afgevoerd zal het veel minder klam aanvoelen. Deze tip geldt niet alleen voor linnengoed, maar ook voor nachtkleding.