Atlantic: de slaapspecialist sinds 1981
0

Geen producten in de winkelwagen.

Slaapspecialist sinds 1981 2500 m2 showroom 10 jaar garantie Persoonlijk advies Samenwerking met top fabrikanten

5x 15 minuten styling tips voor je slaapkamer


1 Bed opmaken
Oké dit is misschien een beetje te voor de hand liggend, maar o wat is het fijn om ‘s avonds in een lekker fris en strak opgemaakt bed te stappen. En heb je gewone matrassen en zijn deze alleen tijdje niet omgedraaid? Begin hier dan mee. Het regelmatig keren van matrassen vergroot het lig comfort en verlengd de levensduur. Maak de bedden na het keren mooi op. Het half open leggen van het dekbed staat niet alleen uitnodigend maar het zorgt tevens voor een goede ventilatie van het slaapsysteem.

2 Breng de romantiek terug
Het wordt weer eerder donker. Dit betekend dat de lampen weer eerder en vaker aan gaan. Handig, maar minder romantisch. Voor een meer romantisch effect zet je een dienblad met waxinelichtjes en/ of kaarsjes neer. Let er wel goed op dat je deze niet in de buurt van gordijnen of beddengoed plaatst omdat deze snel vlam kunnen vatten. Liever geen echte kaarsjes op de slaapkamer, met led kaarsjes of kerstboomverlichting kun je hetzelfde warme effect creëren.

3 Andere muur
Staat je bed al jaren tegen dezelfde muur? Kijk eens of je deze tegen een andere muur kunt zetten. Soms kan dit een verrassend mooi effect geven. Kan je bed maar op een manier in de kamer staan? Verander dan de muur achter het bed. Dit kan al simpel door het ophangen of plaatsen van een hippe wandplank en/of een mooi schilderij. Heb je iets meer tijd en zin, een nieuw behangetje of een ander kleurtje op de muur geeft zeker een lekker nieuw gevoel aan je slaapkamer.

4 Groen en gezond
Breng sfeer in je slaapkamer met een mooie (grote) plant. Planten zorgen niet alleen voor sfeer maar ze produceren ook zuurstof en ze zuiveren de lucht in de kamer. Er zijn zelfs planten die de luchtvochtigheid verbeteren. Dus op naar dat tuincentrum!

5 Kleding zaken
Op een stoel, op de commode, over de bedrand, of gewoon op de vloer. Dat zijn de meest voorkomende plekken waar de kleding beland die nog niet de was in hoeft. Vooral de stoel is geliefd. Daar ligt de kleding net wat opgeruimder als op de vloer. Met als resultaat dat de kleding daar dan ook langer blijft liggen. Een opgeruimde kamer geeft meer rust. En rust is wel zo handig op een slaapkamer zodat je snel ontspannen in slaap kunt vallen. Hang kleding daarom netjes op een plek die daarvoor bestemd is. Het liefst meteen in de kast. Toch liever een snelle bergplek? Hang mooie haken op of zet een dressboy neer.